Keystone House

The original concept of the Keystone House is to create a resort-like feel to this 4 bedroom residence right in the middle of the city. The L-shaped plan gave way to a large garden as well as created a good opportunity for cross ventilation inside.

The front facade is accentuated with a bare concrete wall dotted with playful window openings. This limits the entry of heat in the afternoon and creates an illuminated pattern at night. The wood slats on the side of the house act as a sun shade as well as gives privacy to the owner.

 

 

The house is equipped with a dirty kitchen and a show kitchen as the owners love to entertain guests. The dining room is versatile having three sides than can be open to the porch which can be an extension to accommodate more people. The living room also opens to the porch creating a dynamic interaction between spaces especially during social gatherings.

 

Keystone House

Mandaluyong

2012-2016

Client: Salvador Tan

Staus: Completed

GFA: 350 sqm.

Floors: 2

Project Team:

Herbert Langkit